Inductie kookplaat installeren

Installeren inductiekookplaat

Een onderdeel van het ontzorgingsaanbod is het installeren van de inductiekookplaat. Aan het aanbod nemen erkende installatiebedrijven deel, namelijk Energy Guards en Elektra Koning. Zij hebben bepaald welke installatiepakketten er voor welke inductiekookplaten nodig zijn.

Installateur inductiekookplaat

Het installatiebedrijf regelt voor u de volgende zaken:

1. Het beoordelen van uw meterkast

De foto die u gestuurd heeft, wordt beoordeeld. Als de meterkast nog niet voldoet aan de vastgestelde eisen (NEN1010-2020), zullen zij een kostenopgave maken om uw meterkast in orde te maken.

2. Het plannen van de installatie

Nadat u de bestelling definitief geplaatst hebt, nemen zij contact met u op. Zij maken met u een afspraak om de installatie uit te voeren.

3. Het installeren van de inductiekookplaat

Op de dag en tijdstip wat met u afgesproken is, komen zij langs om de eventuele aanpassingen aan uw meterkast uit te voeren en de inductiekookplaat te installeren.

4. Garantie op de werkzaamheden

Alles wordt conform de vastgestelde normen en eisen aangesloten. Hier gelden de reguliere garantievoorwaarden voor. Mochten er problemen optreden dan kunt u contact opnemen met het bedrijf dat de installatie uitgevoerd heeft.

Overzicht installatiepakketten

Bij elk type inductiekookplaat behoort een bepaald installatiepakket. Dit pakket koopt u er direct bij. Er zijn dus verschillende pakketten samengesteld. En omdat ze aan een kookplaat gekoppeld zijn, hoeft u dus zelf geen keuze te maken. Hieronder vindt u de verschillende pakketten en wat ze inhouden.

1 fase inductiekookplaat standaardinstallatie.

1 fase aansluiting in de groepenkast, leveren en plaatsen van een aardlekautomaat.

Kabel trekken, demonteren bestaande kookinstallatie, installeren nieuwe plaat, plaatsen WCD. Zagen van keukenblad indien nodig, uitgezonderd steen of staal.

Prijs: € 563,-

2 fase inductiekookplaat of fornuis.

2 fase aansluiting in de groepenkast, leveren en plaatsen van een kookgroep.

Kabel trekken, demonteren bestaande kookinstallatie, installeren nieuwe plaat of fornuis, plaatsen WCD en Perilex. Zagen van keukenblad indien nodig, uitgezonderd steen of staal.

Prijs: € 665,-

3 fase inductiekookplaat of fornuis.

Leveren en plaatsen van een  3 fasen aardlekautomaat.

Kabel trekken, demonteren bestaande kookinstallatie, installeren nieuwe plaat of fornuis, plaatsen WCD en Perilex. Zagen van keukenblad indien nodig, uitgezonderd steen of staal.

Prijs: € 768,-

Niet opgenomen in een standaard installatie

  • Bijkomende werkzaamheden om de groepenkast veilig te maken volgens de NEN1010 norm.
  • Schouw op aanvraag € 95,-.
  • Afvoeren vrijstaand gasfornuis € 65,-.
  • Indien kookgroep met eigen kabel en WCD al aanwezig zijn, zijn de totale installatiekosten € 230,-.

De installateur behoudt het recht om extra kosten in rekening te brengen, indien de aangegeven situatie afwijkt van de werkelijke.