Hoe werkt het om via deze website over te stappen op inductie?

In 9 stappen over op inductie

Stap 1
Opmeten

U meet uw huidige kookplaat op. Lees meer over het opmeten van uw kookplaat op de pagina Inductieplaat kopen en aansluiten.

Stap 2
Kookplaat

U kiest de gewenste kookplaat met het juiste formaat en plaatst deze in uw winkelmandje. Wilt u een bredere kookplaat dan uw huidige? Lees hier meer over op de pagina Inductieplaat kopen en aansluiten.

Stap 3
Meterkast

U upload een foto van uw meterkast zodat het installatiebedrijf uw meterkast kan beoordelen. Lees meer over uw meterkast op de pagina Meterkast.

Stap 4
Reservering

Na het kiezen van een kookplaat en het uploaden van de foto plaatst u een reservering. Hier krijgt u een bevestiging van via de mail met daarin de prijs van de kookplaat inclusief installatiepakket en de subsidie van de gemeente.

Stap 5
Offerte

Nadat het installatiebedrijf uw meterkast beoordeeld heeft, ontvangt u een offerte van de kookplaat met bijbehorend installatiepakket en eventueel de meerkosten voor het gereedmaken van uw meterkast. Deze offerte is vrijblijvend.

Stap 6
Betalen

U beslist of u de offerte betaalt of er toch vanaf ziet.

Stap 7
Installatieafspraak

Na betaling neemt het installatiebedrijf contact met u op om een afspraak in te plannen voor de installatie.

Stap 8
Stedin

Als de afspraak gepland staat, kunt u een afspraak met Stedin maken op www.mijnaansluiting.nl om u van het gas af te laten sluiten. LET OP: dit geldt alleen als u alleen nog gas gebruikt om te koken.

Stap 9
Installatie

Het installatiebedrijf komt de kookplaat installeren en u kunt veilig koken op inductie.

Voor wie?

Alle inwoners van Den Haag die nog gas gebruiken om te koken, kunnen meedoen met de actie. Inwoners met een geldige Ooievaarspas krijgen extra subsidie. Inwoners die hun woning huren, moeten dit aanbod eerst met hun verhuurder bespreken.